ΛΙΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

Ανεξάρτητα από το τι πουλάτε και πώς προσεγγίζετε τους πελάτες σας,
δύο πράγματα είναι αδιαμφισβήτητα: οι άνθρωποι προτιμούν να ψωνίζουν στη
γλώσσα τους και προτιμούν να ψωνίζουν διαδικτυακά.

Λιανικό και ηλεκτρονικό εμπόριο: τι περιλαμβάνει;

Ο κλάδος του λιανικού εμπορίου περιλαμβάνει όλες τις εταιρείες που πωλούν αγαθά ή υπηρεσίες στους καταναλωτές. Μπορεί να είναι παντοπωλεία, μπακάλικα, καταστήματα μόδας και ένδυσης, ηλεκτρικών ειδών και εξειδικευμένων προϊόντων. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι καταστημάτων και καναλιών πωλήσεων, από παραδοσιακά καταστήματα μέχρι καταλόγους ταχυδρομικής παραγγελίας, ψιλικατζίδικα και, φυσικά, το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ένα είδος λιανικού εμπορίου που έχει σημειώσει σημαντική άνοδο, ειδικά στην εποχή μετά τον Covid. Πολλοί καταναλωτές προτιμούσαν ήδη τις διαδικτυακές αγορές, αλλά με την έλευση της κοινωνικής απόστασης που επιβλήθηκε από την πανδημία, ακόμη περισσότεροι από αυτούς έχουν στραφεί στις ψηφιακές αγορές.

Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις B2B έπρεπε να ψηφιοποιήσουν τις δραστηριότητές τους για να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να προφυλάξουν τους πελάτες τους. Αυτό σήμαινε τη δημιουργία καναλιών πωλήσεων που θα τους επέτρεπαν να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες εξ αποστάσεως και διαδικτυακά, όπως διαδικτυακές αγορές, ιστότοπους, εφαρμογές για φορητές συσκευές και άλλες λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου.

Αυτό το νέο ψηφιακό τοπίο δημιουργεί ένα γόνιμο έδαφος για την τοπική προσαρμογή του περιεχομένου λιανικής σας στις γλώσσες των αγορών-στόχων σας. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι καταναλωτές προτιμούν να ψωνίζουν στη γλώσσα τους. Στην πραγματικότητα, ένας πλήρως μεταφρασμένος και προσαρμοσμένος ιστότοπος μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην επιτυχία και την ανάπτυξη μιας εμπορικής επωνυμίας και μπορεί να αποτελέσει την ειδοποιό διαφορά μεταξύ ενός απλού επισκέπτη του ιστότοπου και ενός πιστού πελάτη.

Από την επισήμανση προϊόντων μέχρι το εκπαιδευτικό υλικό ανθρώπινου δυναμικού

Μπορούμε να παρέχουμε προσαρμοσμένες λύσεις για όλους τους τύπους περιεχομένου λιανικής και ηλεκτρονικού εμπορίου:

 • Ιστότοποι και παγκόσμιες αγορές

 • Επισήμανση προϊόντων για φυσικά ή ηλεκτρονικά καταστήματα

 • Εκπαιδευτικό υλικό εργαζομένων και επικοινωνία

 • Λύσεις υποστήριξης πελατών (chatbot, συνομιλία και e-mail)

 • Εκστρατείες ψηφιακού μάρκετινγκ

Τι κάνει μια μετάφραση λιανικού εμπορίου επιτυχημένη

Κατανοούμε τις βασικές προκλήσεις που προσδιορίζουν κάθε επιτυχημένο έργο τοπικής προσαρμογής λιανικού και ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η χρήση των σωστών μεταφραστών είναι ζωτικής σημασίας. Πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που πρόκειται να προσαρμοστούν τοπικά, να γνωρίζουν πώς γίνονται αντιληπτά αυτά τα προϊόντα στην αγορά-στόχο και να εξειδικεύονται στη δημιουργική μετάφραση υλικού μάρκετινγκ.

Η ταχύτητα διαδραματίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο. Ο χρόνος διάθεσης στην αγορά μπορεί συχνά να καθορίσει την επιτυχία ενός προϊόντος και συχνά τα προϊόντα κυκλοφορούν ταυτόχρονα σε όλες τις παγκόσμιες αγορές της επωνυμίας.

Η ποιότητα βρίσκεται στο επίκεντρο. Η ποιότητα εδώ υπερβαίνει την τήρηση γραμματικών και υφολογικών κανόνων. Η γλώσσα πρέπει να είναι συνεπής σε όλα τα κανάλια πωλήσεων και κατάλληλη για τον σκοπό, διατηρώντας όμως πάντα την εικόνα της επωνυμίας. Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί δημιουργώντας μια υγιή και καλά συντηρημένη γλωσσική υποδομή (οδηγοί στιλ, γλωσσάρια, οδηγίες και έλεγχοι ποιότητας) και εφαρμόζοντας κατάλληλες και ευέλικτες ροές εργασιών τοπικής προσαρμογής.

Γιατί να επιλέξετε την ORCO

 • Η βάση δεδομένων μας περιέχει περισσότερους από 400 μεταφραστές, επιμελητές και κειμενογράφους, οπότε είναι σίγουρο ότι θα βρούμε τον κατάλληλο συνεργάτη για το περιεχόμενό σας

 • Καλύπτουμε περισσότερους από 170 γλωσσικούς συνδυασμούς

 • Έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία έργα μετάφρασης/τοπικής προσαρμογής για πολλούς κορυφαίους εμπόρους λιανικής παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων επωνυμιών μόδας, αθλητικού εξοπλισμού και κατασκευαστών ειδών πολυτελείας

 • Χρησιμοποιούμε όλες τις τρέχουσες τεχνολογίες μετάφρασης, έτσι ώστε να επιταχύνουμε την παραγωγή και να διασφαλίσουμε την ποιότητα και τη συνέπεια

 • Με περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της μετάφρασης και τοπικής προσαρμογής, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια εξατομικευμένη ροή εργασιών που να είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες και στις προσδοκίες σας, είτε αυτό απαιτεί την απασχόληση εξειδικευμένων μεταφραστών και μια πολυεπίπεδη διαδικασία είτε τη χρήση μιας ειδικά διαμορφωμένης ροής εργασιών που στηρίζεται στη μηχανική μετάφραση

 • Οι υπηρεσίες μας είναι πιστοποιημένες σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 17100, ISO 9001 και ISO 27001, τα οποία καθορίζουν τη διαχείριση της ποιότητας και την ασφάλεια των πληροφοριών

Ζητήστε προσφορά για το έργο σας, μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας ή ενημερωθείτε για τις μεταφραστικές λύσεις Trados.

Εάν ενδιαφέρεστε να γίνετε μέλος της ομάδας μας, δείτε τις διαθέσιμες επιλογές στην ειδική ενότητα «Ευκαιρίες συνεργασίας».

Back to top
© ORCO S.A. Registered in Greece